Vesihuolto-yritys on ollut mukana Varsinais-Suomen Yrityskylässä jo vuodesta 2020 lähtien

IMG_20230424_111824_muokattu 3

Pienoisyrityksen taustalla on kolme Turun seudulla vaikuttavaa vesihuoltoalan yhtiötä: Turun Seudun Vesi, Turun Vesihuolto ja Turun seudun puhdistamo. Kuudesluokkalaisten kyläpäivinä vesiasioista vastaavat operaattori, vesihuoltopäällikkö ja prosessi-insinööri, joista kukin edustaa yhtä vesiyhtiötä.

Kävimme virkistävällä vierailulla 6-luokkalaisten kyläpäivässä tutustumassa pienoisyhteiskunnan toimintaan ja omaan Vesihuollon -yritykseemme, joka on toiminut Yrityskylä Varsinais-Suomessa jo vuodesta 2020 lähtien. Yrityskylässä oppilaat harjoittelevat kansalaisena toimimista, saavat palkkaa, maksavat veroja, äänestävät ja ennen kaikkea ovat vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

– Yrityskylä on erinomainen oppimiskokonaisuus, jossa vesihuolto on edustettuna elintärkeänä toimintona ja alueellisen elinvoimaisuuden mahdollistajana aivan kuten työelämässä muutenkin, kertoo Turun Seudun Veden toimitusjohtaja Aki Artimo.

Yrityskylä on innostava, peruskoulun opetussuunnitelmaan perustuva oppimiskokonaisuus taloudesta, työelämästä, yrittäjyydestä ja yhteiskunnasta. Yrityskylä Alakouluun osallistuu 86 prosenttia Suomen kuudesluokkalaisista ja se on palkittu maailman parhaana koulutusinnovaationa.

Mikäli kiinnostuit aiheesta, lue lisää: Yrityskylä Alakoulu – TAT

Turun Seudun Vesi Oy sosiaalisessa mediassa

Scroll to Top